• Gratis verzending in NL en BE
  • Gratis retourneren
  • Voor 12:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis babykado bij elke bestelling

blog

Voeding supplementen voor je Baby

Elk levend wezen heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om te kunnen overleven. Dit is natuurlijk niet anders voor baby’s. Maar hebben onze kleinste medemensen dezelfde voedingsstoffen nodig als volwassenen? Dit is deels wel zo, maar het is belangrijk dat baby’s bepaalde extra vitaminen binnen krijgen. De vitaminen waar je vooral op moet letten hebben we hieronder overzichtelijk weergegeven!

Vitamine D voor baby’s

Een baby is natuurlijk volop in de groei. Als je even niet op let, is die kleine alweer gegroeid. Vitamine D is een onmisbare bouwsteen bij deze groei. Het zorgt namelijk dat het Calcium uit de voeding wordt gehaald, wat weer zorgt voor sterke botten en tanden. Onmisbaar dus! Hele jonge kinderen hebben daarom extra vitamine D nodig.

Vitamine A voor baby’s

Voorheen werd altijd gedacht dat er extra vitamine A moest worden gegeven aan jonge kinderen. Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van de ogen waardoor werd verwacht dat extra toediening alleen maar voordelen had. Het blijkt echter dat in melk al voldoende vitamine A zit en dit goed wordt opgenomen. Het is dus niet nodig om extra toe te dienen.

Vitamine K voor baby’s

Dit is misschien wat minder bekend, maar vitamine K zorgt ervoor dat wondjes en dergelijke netjes helen. Als je baby alleen maar borstvoeding krijgt is het belangrijk om in de eerste 3 maanden extra vitamine K te geven. Dit hoeft maar 150 mg te zijn. Daarna, of als je kind flesvoeding krijgt, is het niet meer nodig. Een andere tip bij het geven van borstvoeding is het gebruik van een stevig voedingskussen. Hier kun je jouw baby op leggen tijdens het voeden. Ideaal! Als je daarna de deur uit gaat en je wilt verzorgingsspullen meenemen is een luiertas of verzorgingstas aan te raden!

Extra voeding supplementen baby’s

Ons belangrijkste advies is om je vooral niet al te druk te maken over het toedienen van allerlei extra supplementen. Volg bovenstaande tips op en geniet verder vooral van je baby. Met genoeg zorg en aandacht komt alles goed!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *