• Gratis verzending in NL en BE
  • Voor 12 uur besteld? Vandaag verzonden!
  • Met liefde ingepakt

Gehaakte babydeken

Jij wilt natuurlijk het allerbeste voor je baby´tje en je bent dan ook opzoek naar een warm babydeken. Babydekens zijn gemaakt van verschillende soorten materialen en een van de meest voorkomende materialen is wol. Wol is een natuurlijk materiaal wat lekker zacht en goed de warmte vasthoudt waardoor je je baby´tje lekker kunt inwikkelen. In ons assortiment vind je verschillende gehaakte babydekentjes.

F55D68CE-7FEF-496F-BED0-1C8C2E2DFA7D

Filter

Kleur

Prijs

Hoe warm is een gehaakte ledikantdeken?

Je kunt niet op basis van het gewicht bepalen of een deken warm genoeg is. Sommige stoffen zijn namelijk heel erg licht en daarom lijkt het of het niet zo warm is maar de schijn bedriegt. Je kunt op basis van de dikte van de babydeken wel inschatten hoe warm het gehaakte babydeken is. Want hier geldt: hoe dikker de babydeken hoe warmer het is. Staar je niet blind op het kopen van een zo dik mogelijk deken. Waar je voornamelijk naar zou moeten kijken is waar het babydekentje voornamelijk gebruikt gaat worden. Wanneer je het voornamelijk in koude ruimtes of speciaal voor de koude winterdagen gaat kopen, kies dan voor een wat dikker babydekentje. Voor de warmere ruimtes en/of dagen is het voor je baby’tje wellicht fijner om onder een minder dik deken te liggen.

Ademen gehaakte babydekens van wol voldoende?

Wol is bij uitstek een materiaal waarvan we weten dat het 100% ademend is. Dit zorgt ervoor dat zowel warmte makkelijker naar buiten kan als dat het vocht opneemt. Daarnaast is wol een stof dat vuil afstoot en daardoor minder snel vies wordt. Het is daarentegen wel wat moeilijker om te wassen waardoor sommige ouders er voor kiezen om het met de hand te wassen, koud te (laten) wassen of het speciale wol programma van de wasmachine te gebruiken.

De kwaliteit van wol bij de gehaakte babydekens

De gehaakte babydekens, ook wel gehaakte wiegdeken genoemd, kunnen gemaakt worden van verschillende wol soorten. Hoe fijner de wol soort, hoe duurder het babydekentje wordt. In sommige gevallen zal om deze reden een wol dekentje gecombineerd worden met synthetische materialen. Dit zorgt er echter voor dat geurtjes langer vast gehouden kan worden en dat de warmte ook wat moeilijker weg kan.

Bedje opmaken met een gehaakte babydeken

Zorg ervoor dat je kindje met zijn voetjes dicht tegen de achterkant van de ledikant ligt. Het dekentje mag in dit geval tot zijn schouders worden opgetrokken. Hierdoor kan het kindje niet onder het dekentje komen en blijft het hoofdje boven het dekentje uitsteken.